Welkom op de website van de Stichting tot Behoud van Mijnlocomotieven!

Wie zijn wij?

De Limburgse mijnspoorwegen dragen een belangrijk deel van onze Mijn historie, de vele miljoenen tonnen kolen zijn door hen vervoerd, zij hebben
een belangrijk aandeel gehad tijdens de oorlogsjaren en wederopbouw van Nederland en het Nederlandse spoorwegnetwerk.

Met het oog op het jaar 2015, het jaar van de mijn, is de stichting tot behoud van Mijnlocomotieven opgericht, aangezien er in Limburg geen
fysieke locomotief voor museale doeleinden bewaard is gebleven.
De stichting maakt zich sterk, met behulp van sponsoren en schenkingen, Limburgse mijnlocomotieven te bewaren voor het nageslacht en in ere te herstellen.

Naast het fysiek werk aan onze locomotief, wordt er achter de schermen heel veel werk verzet. Denk hierbij aan planningen, zoeken naar leveranciers die bepaalde onderdelen nog kunnen leveren, contacten met externe partijen etcetera.

Ook niet voor de hand liggende uitdagingen gaat ons team niet uit de weg. Om onze locomotief zo historisch mogelijk terug te brengen naar de originele staat, is het van belang om de oorspronkelijke Staatsmijnen logo's te mogen voeren.

Hoewel dit logo niet meer in gebruik is, is deze nog steeds in eigendom van Koninklijke DSM, welke het auteursrecht hiervan in haar bezit heeft.

Na contact met de DSM afdeling welke alle octrooien, patenten, ontwerpen en overige rechten beheerd, is door DSM toestemming verleend voor het in de toekomst voeren van de Staatsmijnen logo's, waarvoor onze hartelijke dank!

20604171 685196061678226 7323763419740135689 n